Uppdaterad 25 december 19:36

25 december 08:35, Skottlossning, Stockholm

Från Rinkeby fick polisen samtal om ljud som beskrev som skott.

När polisen kontrollerade uppgiften anträffades en skadad person utomhus och livräddande åtgärder startade. 

Uppdatering klockan 08:56
Polisen är på plats för att ta reda på vad som har hänt. Det görs genom att platsen där personen hittades är avspärrad. Polisen har även beordrat att tunnelbanetågen inte stannar vid stationen Rinkeby tills polisen har sökt igenom perrongerna.

Uppdatering klockan 09:10
Polisen har sökt igenom perrongerna vid tunnelbanestation Rinkeby och tunnelbanetågen stannar återigen vid stationen. Polisen kommer inventera om det finns kameramaterial som kan hjälpa polisen att ta reda på vad som hänt. Den person som hittades utomhus har skottskador och polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.

Uppdatering klockan 10:29
Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter. Den skottskadade mannen är i 30-årsåldern och han är förd till sjukhus. 

Uppdatering klockan 15:07
Under eftermiddagen har teknikerna avslutat sitt arbete ute i Rinkeby. 

Uppdatering klockan 19:15
Den skottskadade mannen har avlidit. Hans anhöriga är underrättade. Förundersökningen är därmed rubricerad mord. 

Polisen har knackat dörr i stor omfattning i området för att få en god bild av vad som har hänt samt att få möjlighet att tala med vittnen till händelsen. Polisen kommer under kvällen fortsätta det arbetet - knacka dörr och tala med personer som har något att berätta som kan hjälpa utredningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.