26 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

23.31 Falkenberg, grovt vapenbrott
På Rådmansgatan upptäckdes flera skotthål i en dörr in till ett trapphus i ett lägenhetshus. Polis kontaktades och man kunde konstatera att flera skott skjutits genom dörren. Tomhylsor hittades på platsen och en förundersökning om grovt vapenbrott inleddes . Ingen person har kommit till skada och motivet till skjutningen är för närvarande okänd. Polisen spärrade av platsen och en teknisk undersökning har gjorts under natten. Polisen har även knackat dörr samt sökt i området med hund. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser på 114 14.

03.53 Kungsbacka, grovt olaga hot, misshandel
På Norra Torggatan stoppas en polispatrull av en man i 20-årsåldern som uppger att han blivit misshandlad och hotad. Två andra män i 18-20-årsåldern ska ha hotat honom med en kniv samt ett pistolliknande föremål och även misshandlat honom. Han fick dock inga skador som krävde läkarvård. Lite senare kunde två 18-åriga män gripas och en soft airgun tas i beslag. Anmälningar om grovt olaga hot samt misshandel upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.