26 december 07:30, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, fem personer har omhändertagits för fylleri (varav en överlämnats till anhörig) och fem personer har fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även hanterat några ärenden som rubriceras som misshandel och ringa misshandel.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Inga personskador har rapporterats.

Kl 00:48, Piteå

Polis beordras till en korsning med anledning av en singelolycka. Föraren kontrolleras och misstanke om rattfylleri uppstår. Han får medfölja för provtagning och förhör. Anmälan upprättas.

Kl 00:55, Piteå

Bilist kontrolleras på Backens industriområde. En passagerare har inte bilbälte och böter utfärdas.

Kl 01:04, Luleå

Polis beordras till en pub med anledning av en omhändertagen man som uppges ha varit våldsam mot ordningsvakter. 

Mannen avvisas från platsen och anmälan upprättas.

Kl 01:05, Boden

Polis kontaktas gällande en person som inte vill betala för en taxiresa. Polis åker till platsen. Anmälan gällande ringa bedrägeri upprättas samt motanmälan gällande olaga hot.

Kl 02:59, Älvsbyn

En trafikant kontrolleras av polis. Misstanke om rattfylleri uppstår och föraren får medfölja för provtagning och förhör. Anmälan upprättas och körkortet omhändertas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.