26 december 08:01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 87 ärenden som rör Södermanlands län. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:15 SOS-larm gällande en singelolycka på riksväg 55 i höjd med Länna. Enligt larmet har en personbil har kört ner i diket. Föraren, en man i 80-årsåldern, ska ha missat stopplikten och istället kört rakt över riksvägen och ner i diket. Mannen, och en passagerare, fick följa med ambulans till vården för kontroll. Enligt uppgift ska det handla om lindriga personskador. Polisen kommer att skriva en anmälan om brott mot trafikförordningen då föraren inte stannat vid stoppskylten. Bilen kommer att bärgas från platsen.

00:29 Polisen larmas till Uppsalavägen i Katrineholm med anledning av en skadegörelse. Enligt larmet har ett antal person brutit upp ett elskåp. När polispatrullen kommer till platsen anträffar de två elskåp som det är skadegörelse på. En anmälan om skadegörelse kommer att skrivas. Det finns i nuläget inga misstänkta gärningspersoner.

04:06 Polisen larmades till en adress i kommundelen Ärla i Eskilstuna, med anledning av ett bråk. En person, en man i 25-årsåldern, ska ha misshandlat en för honom känd kvinna. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fick till följd av misshandeln uppsöka vården för undersökning. Hon ska enligt uppgift inte ha allvarliga fysiska skador. Mannen är gripen misstänkt för misshandel.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.