Uppdaterad 26 december 17:22

26 december 13:25, Trafikolycka, singel, Östersund

Lit, trafikolycka med skoter. Inga personskador, föraren saknade behörighet att framföra Snöskoter.

En person uppges vara inblandad i olyckan. Oklart om eventuella personskador.

Ambulans, polis och räddningstjänst åker ut till platsen.

Uppdatering kl 17:10:

Ingen person behövde ambulansvård till följd av olyckan. 

Polisen har utrett ärendet färdigt och lämnat över det till åklagare för fastställande av åtgärd. I nuläget har föraren, en man född -99, erkänt brott och blivit bötfälld med 30 dagsböter á 50 kronor. Mannen som lånat ut snöskotern till föraren har i sin tur blivit bötfälld med 30 dagsböter á 860 kronor. 

Att köra skoter utan behörighet är ett brott, den som ertappas kan dömas till dagsböter för brottet Olovlig körning. Vid upprepad brottslighet kan det leda till fängelse. Att låna ut en snöskoter till en person som inte har behörighet är också det brottsligt och kan leda till ett ifrågasättande av det egna körkortsinnehavet. I normalfallet döms dessutom den som lånat ut ett fordon till någon som inte har behörighet att framföra det till dagsböter för Tillåtande av olovlig körning.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.