27 december 06:08, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

En sammanfattning av kvällen och nattens händelser i länet.

21.23 Brott mot knivlagen, Lagerbergsgatan / Norra Drottninggatan. Polis kontrollerar en man på platsen, och vid kontrollen visar det sig att han har en kniv på sig. Då det är på en allmän plats blir mannen misstänkt för brott mot knivlagen. 

21.49 Rån, hållplats centralen, Göteborg. En man blir rånad på kontanter av tre för honom okända maskerade gärningsmän, och blir i samband med rånet slagen i ansiktet med någon form av tillhygge. Mannen körs till sjukhus av anhöriga, och polis skickas till sjukhuset. En anmälan skrivs. Det finns ingen misstänkt. 

21.56 Häleri, Kansligatan, Skövde. Polis stoppar en man på en El-sparkcykel. Vid kontroll misstänks vara tillgripen. Mannen har även misstänkt narkotiskt preparat på sig. Detta och el.sparkcykeln tas beslag. Mannen är nu misstänkt för häleri och narkotikabrott genom eget bruk.  

22.37 Trafikolycka, E45 Alvhem. Ale. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till E45, där en personbil voltat och nu ligger på taket. Det råder mycket halt väglag på platsen. Föraren, en man, har fått ont i ryggen i samband med olyckan, och han förs med ambulans till sjukhus. Bilen bärgas från platsen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

00.59 Brand, Antens stationsväg, Alingsås. Räddningstjänst släcker en brand i en parkerad A-traktor, och polis skickas till platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt. 

02.07 Stöld genom inbrott, Lekevallsgatan, Mölndal. Ett inbrotts larm löser ut från en skola, och väktare ringer polis från platsen. Ett fönster är krossat och står vidöppet. Det är okänt om det finns någon kvar i byggnaden när väktare anländer. Polis söker igenom den, och söker även i området med hund. Ingen misstänkt anträffas. En anmälan stöld genom inbrott skrivs. Det är okänt vad som är tillgripet.

04.01 Stöld genom inbrott, Torallstigen, Mölndal. Polis skickas till platsen efter att ett inbrottslarm lösts ut från en förskola. Ett fönster till en altandörr är krossat med en gatsten. Polis söker igenom förskolan, och söker även i området, men ingen misstänkt anträffas. En anmälan stöld genom inbrott skrivs. 

 

05.30 Trafikolycka, Fabriksgatan, Göteborg. En personbil och en fotgängare kolliderar på Fabriksgatan, och ambulans och polis larmas till platsen. Fotgängaren, en kvinna, har fått misstänkta frakturer i samband med olyckan, och hon förs med ambulans till sjukhus. En anmälan om vårdslöshet i trafik skrivs. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.