Uppdaterad 27 december 12:22

27 december 07:36, Anträffad död, Karlshamn

Dödsfall med oklara omständigheter på fartyg.

En utländsk manlig besättningsmedlem anträffas avliden på ett utlandsflaggat lastfartyg och sjöräddningssällskapet som är först plats kontaktar polis. Händelsen uppdagas då fartyget ligger ankrat utanför Karlshamn, men på grund av hård sjö behöver fartyget lägga till vid kaj innan polis kan gå ombord på ett säkert sätt. 

Ca 06:00 under tisdagsmorgonen går polis ombord på fartyget i Stillerydshamnen. Även tekniker är budade till platsen. En anmälan har upprättats om mord med tanke på de oklara omständigheter som råder kring dödsfallet, dock finns det i nuläget ingen konkret brottsmisstanke och heller ingen misstänkt gärningsperson. 

Uppdatering: Fartyget är Hongkong-flaggat. Mannens nationalitet är okänd för närvarande.

Uppdatering 12:15: Bedömningen efter teknikernas arbete på fartyget är att dödsfallet högst troligt är sjukdomsrelaterat. Det finns alltså inte längre någon brottsmisstanke. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.