Uppdaterad 28 december 10:58

27 december 23:17, Mord/dråp, Fagersta

Polisen har inlett en förundersökning om mord efter att en man har hittats död i en lägenhet.

Strax innan 23:30 på tisdagskvällen larmades polisen till Kolargränd i Fagersta med anledning av ett bråk i en lägenhet.

När polisen kom till platsen hittades en man död varför en förundersökning om mord alternativt dråp inleddes. En annan man som befann sig i lägenheten greps, han är numera anhållen misstänkt för mord. I nuläget finns inga andra misstänkta för brottet.

Männen (målsägande och misstänkt) var sedan tidigare bekanta med varandra.

Polisen utreder nu vad som ligger bakom dödsfallet. Bland annat pågår informationsinhämtning via förhör och under dagen ska en teknisk undersökning genomföras på brottsplatsen.

Förundersökningen leds av Åklagarmyndigheten.

Då förundersökningen är i ett tidigt skede och flera utredningsåtgärder återstår, lämnas i nuläget ingen ytterligare information om ärendet.

Uppdaterad 10:57

Mannen är anhållen misstänkt för mord. Tidigare information om att mannen var anhållen för mord alternativt dråp var felaktig.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.