28 december 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 45-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits och inga personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Viltolycka i Vetlanda

01:09 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 47 Kvillsfors, Vetlanda. En personbil hade kört på ett vildsvin i  en hastighet som uppgavs vara 90 km/h. Föraren och passageraren chockades men klarade sig fysiskt utan skador. Det gjorde inte bilen som behövde bärgas.

Grisen konstaterades av polis vara död på platsen.

Butiksinbrott utan misstänkt 

03:13 Polisen larmades till en butik i Ölmstad med anledning av ett inbrott. Via ett larm kunde personer ses inne i lokalen. Flera patruller åkte till platsen från olika håll för att spana efter flyende misstänkta gärningsmän. 

Ingen gärningsman fanns kvar i butiken och polisen kunde bara konstatera att entrédörren var krossad. En patrull hittade ett antal energidrycker och snusdosor längs  vägen mot Skärstad.  En polishund spårade men det tog slut på en garageuppfart där en bil hade vänt.

En brottsplatsundersökning genomfördes för att säkra spår och dokumentera brottsplatsen.

Polisen kunde inte gripa någon misstänkt.

Påkörning bakifån slutade på sjukhus

03:46 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 32, Sunhultsbrunn.  Två bilar hade kolliderat och det var totalstopp på vägen.  Två drabbade personer som fördes med ambulans till sjukhus.  Bägge bilarna togs i beslag.

Den ena bilen hade enligt uppgift kört in bakifrån i den andra.  Föraren i den påkörda bilen skadades allvarligt.

Polisen utreder initialt olyckan som vållande till kroppskada

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.