Uppdaterad 03 januari 13:34

28 december 23:32, Detonation, Stockholm

Polis kallas till Farsta med anledning av att flera inringare hört en hög smäll.

På plats kunde det konstateras att en detonation skett vid en entré till ett flerbostadshus med stora skador som följd.

Brottsplatsen har spärrats av och nationella bombskyddet är på plats för att säkra platsen innan polisens kriminaltekniker kommer att utföra en teknisk undersökning.

Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd och en polisinsats pågår på platsen.

Uppdatering klockan 04:00

De från början stora avspärrningarna har har krympt och teknikerna är snart klara på plats. Under natten har utredningsåtgärder såsom förhör vid dörrknackning, inventering av kameror med mera utförts.

Uppdatering klockan 07:00

Teknikerna är klara med sin undersökning på platsen, och de avspärrningar som har funnits är borttagna. Polisen kommer under dagen ha en ökad närvaro i området för att kunna svara på frågor samt kunna hjälpa utredningspersonalen med eventuella åtgärder.

En utredningsåtgärd som kommer göras är att personalen kommer titta på likheter och olikheter mot andra grova brott som skett i regionen. Detta för att se om det finns eller inte finns ett samband.

Uppdatering den 3/1 2023 kl 13:28
En person som varit anhållen i frånvaro greps igår (den 2/1) och misstänks för allmänfarlig ödeläggelse. Efter förhör idag kommer åklagaren ta nytt beslut angående om personen ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte. Polismyndigheten har i nuläget ingen övrig information att lämna.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.