29 december 07:46, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 65 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:15 En polispatrull befann sig på Kungsgatan i Norrköping när de noterade att raketer smälldes i närområdet. Polispatrullen lokaliserade varifrån fyrverkerierna kom. Flera personer befann sig i närheten av den detonerade fyrverkeripjäsen. Två män i övre tonåren blev misstänkta för brott mot ordningslagen då de saknar tillstånd för att använda fyrverkeripjäserna.

00:39 En person larmade polisen om ett inbrott i en parkerad skåpbil, detta inträffade på Tjustgatan i Norrköping. En gärningsperson hade krossat minst en ruta till fordonet. Flera polispatruller åkte till platsen men ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar. Det är oklart om något stulits från fordonet, ärendet rubriceras som stöld. Det finns ingen misstänkt.

05:02 Polisen larmades om en trafikolycka på länsväg 990 Lugnet i Mjölby kommun. Det var en bilist som hade kört in i ett staket till en trädgård. Polis åkte till platsen. Bilisten, en man i 20-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan. Han misstänks för rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Brottsrubriceringarna kan komma att ändras. Mannen följde med för provtagning. Mannens körkort omhändertogs. Bärgare kallades till platsen. 

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.