29 december 07:46, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:32 Polisen larmades till Kungsgatan i Eskilstuna då två obehöriga personer hade tagit sig in i ett inhägnat området som tillhör ett företag. Via kamera ska dessa personer ha setts ta sig in i området. Polis åkte till platsen och två misstänkta gärningspersoner påträffades. Det är två män; den ena är i 20-årsåldern och den andra är i 25-årsåldern. De är misstänkta för stöld och olaga intrång. Männen förhördes men är inte frihetsberövade.

03:38 Polisen fick flera samtal om ett trafikhinder på E4 i närheten av avfart Gumsbacken, Nyköping. Av någon anledning fanns ett oljefat och en skottkärra på E4:an i södergående riktning. En trafikant har kört in i skottkärran och fått skador på sin bil. Flera andra ringde polisen och berättade att de fått väja för hindren. Händelsen rubriceras som framkallande av fara för annan. Inga personskador i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.