29 december 19:03, Ofredande/förargelse, Botkyrka

Ungdomar skjuter raketer mot bilar

Polisen får in samtal om ungdomar som står på en bro och skjuter raketer mot bilar som passerar under. 

Ungdomarna är inte kvar på platsen när polis anländer. 

Varje år hanterar polis och räddningstjänst en mängd händelser där det sker olyckor med fyrverkerier. Det resulterar i skador på både personer och egendom. Hjälp oss förhindra det.

- Tillstånd krävs hos polisen om du planerar att avfyra fyrverkerier på en tid och plats där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader (t.ex) i ett bostadsområde. Många kommuner har även lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras.

- Ungdomar under 18 får inte använda fyrverkerier. Den som säljer eller langar fyrverkerier till minderåriga begår brott. Om polisen träffar på minderåriga med fyrverkerier kan dessa beslagtas.

- Var försiktig i hanteringen av fyrverkerier. Den som avfyrar de bör ha skyddsglasögon och vara nykter. Se till att alla håller avstånd till fyrverkeripjäserna.

- Såväl människor som djur kan bli både skrämda och skadade av fyrverkerier. Visa hänsyn och agera ansvarsfullt.

- Prata med ungdomar i er närhet om vad som gäller.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.