Uppdaterad 30 december 07:04

30 december 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

23:00 Grov skadegörelse genom brand, Göteborg
Två bilar sattes i brand på Tagenevägen i Göteborg. Polis och räddningstjänst var på platsen och en anmälan är upprättad ingen gripen i nuläget. Det fanns en spridningsrisk till intilliggande fastigheter så en alternativ brottsmisstanke är försök till mordbrand. 

23:20 Blåljus sabotage, Göteborg
En polisbil utsattes för skadegörelse vid Hisingens Polisstation. Polisbilen fick två däck sönderskurna. En anmälan om blåljus sabotage är upprättad 

23:43 Blåljus sabotage, Mölndal

En polisbil blev utsatt för skadegörelse då bildäcken skars sönder på Gunnebogatan i Göteborg. Samtliga fyra däck var sönderskurna när polispatrullen kom till bilen efter att ha genomfört utredningsåtgärder vid adressen.  

23:55 Blåljus sabotage, Göteborg
Er polisbil fick ett däck sönderskuret utanför polishuset på Ernst Fontells Plats. En bil ska ha setts lämna adressen i samband med skadegörelsen. En anmälan om blåljussabotage är upprättad. 

00:16 Gripande, Mölndal
En radiobilspatrull stoppade ett fordon som liknade ett som setts lämna Ernst Fontells Plats i samband med att en polisbil utsattes för skadegörelse. I Bilen satt fyra personer samtliga kända av Polis sedan tidigare och hemmahörande i gängmiljö på Hisingen. Personerna greps misstänkta för blåljus sabotage, samt förberedelse till grov stöld, männen är i 18-27-årsåldern. 

02.02 Brand, Göteborg
Polis larmades till Slottskogsgatan i Göteborg med anledning av en brand i bostad. En brand härjade flera bostäder och en man fördes till sjukhus med ambulans. Flera bostäder fick evakueras i samband med branden och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.