30 december 07:34, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Sju personer har gripits. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Polisen larmades om pågående inbrott

00:25 Polisen larmades till Butängsgatan i Norrköping med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. Uppmärksamma medborgare hade lagt märke till att någon hoppade in över ett staket till en bilparkering.

Flera patruller åkte till platsen och fick spår utefter järnvägen. Tågstopp begärdes och med hjälp av polishund kunde två personer gripas, en man och en kvinna. Mannen skadades lindrigt i foten av ett hundbett.

Rättsläget är ännu oklart men bägge personerna omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusad.

Inne på området konstaterades att en dörr var uppbruten.

Hot om våld utanför Linköping

03:22 Polisen larmades till en adress nordväst om Linköping med anledning av ett olaga hot. En kvinna hade hotats med ett vasst tillhygge av sin son dock utan att bli fysiskt skadad..

03:52 Den misstänkta mannen motsatte sig frihetsberövandet och sprayades med polisens oc-spray för att kunna beläggas med handbojor. En husrannsakan utfördes för att finna tillhygget och misstänkta droger.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för olaga hot samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Åkte av vägen, klarade sig oskadd

06:04 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 23/34 vid Skeda Udde. En förare hade kört av vägen med sin bil utan att skadas fysiskt. Bilen behövde bärgas från platsen. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen. Enligt uppgift var det halt på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.