30 december 08:12, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Tv-spel orsakade polisutryckning

01:43 Polisen larmades till en adress i Oxelösund med anledning av ett misstänkt lägenhetsbråk. En inringare hade hört höga röster om att någon skulle skjutas och att fly. Någon skulle också ha ropat Nej Nej.

Polisen åkte till platsen med flera patruller men kunde snabbt återkoppla till ledningscentralen att det var ”grönt läge”. Det innebär att nu är allt under kontroll.

Det fanns en ensam man i lägenheten som spelade någon form av TV-spel med lite onödigt högt ljud.

Misstänkt misshandel i relation

05:42 Polisen kallades till en adress i Hälleforsnäs med anledning av en misstänkt misshandel i relation. Under ett facetimesamtal ser en inringare att en kvinna misshandlas av en man som hon har en relation till.

Polisen åkte till platsen och kunde frihetsberöva mannen.

Han misstänks för ringa misshandel, försök till misshandel samt övergrepp i rättssak. Det sistnämda för hotelser om vad som skulle hända om polisen tillkallades.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.