30 december 19:43, Bedrägeri, Jönköping

Kvinna utsatt för bedrägeriförsök.

Under fredagskvällen fick polisen vetskap om ett bedrägeriförsök i Jönköping. Den drabbade är en kvinna som är i 80-årsåldern.

Kvinnan blev uppringd av en person som sa sig ringa från en bank. Kvinnan ska inte ha blivit av med pengar.

Polis har hållit förhör med kvinnan, händelsen rubriceras som försök till bedrägeri. Det finns ingen misstänkt.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier:

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.