31 december 06:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 22.54 Fyrbodal, brott i relation
Polis kallas till en bostad i Fyrbodal med anledning av att pappan i en familj uppges ha hotat mamman och en son. Situationen uppges ha pågått under hela kvällen i samband med konsumtion av en hel del alkohol i familjen. Det uppges även att pappan ska ha slagit mamman. När polisen kommer fram så uppges pappan ha lämnat bostaden. Han anträffas dock ganska snart och kan gripas. Han misstänks för misshandel, ofredande olaga hot och barnfridsbrott. 

Kl 23.08 Mölnlycke, singelolycka med personbil
Räddningstjänst, ambulans  och polis larmas till riksväg 27 vid Mölnlyckemotet där en personbil ska ha kört av vägen och voltat. Bilen ska ligga på taket. Oklart om det finns personskador. Olyckan har gjort att det bildats långa köer på platsen. 

Vägen stängs tillfälligt av i samband med räddningsinsatsen, riktning Göteborg. Två personer i bilen. En man och en kvinna. Kvinnan uppges först vara förare. Hon körs till Sahlgrenska sjukhuset, oklart skadeläge. Det framkommer snart dock uppgifter på att mannen ska ha kört bilen. Han saknar körkort och misstänks även vara narkotikapåverkad. Mannen som medtogs för provtagning.  Brottsmisstankar drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik. Inga ytterligare uppgifter kring skadeläge. 

Kl 01.29 Trollhättan, rattfylleri, smitning från trafikolycksplats. 
Polisen får larm om att en bilist ska ha avvikit från en trafikolycka vid Gärhemsvägen. Föraren av den påkörda bilen ha följt efter den andra föraren som avvikit med sin bil. Den utpekade föraren uppges uppträda berusat. Polis åker mot platsen. Med hjälp av den bilförare som blivit påkörd kan polisen hitta den misstänkta bilen vid Hulan. Föraren har dock lämnat bilen. Polisen kan dock snart hitta den misstänkta föraren som medtogs för provtagning. Rättslägen, grovt rattfylleri samt smitning från trafikolycka. Den misstänkta föraren är en man, ca 50 års-åldern. 

Kl 02.19 Göteborg, centralstationen
Polis larmas till centralstationen där en man uppger att han blivit utsatt före ett rånförsök. Tre män ska ha hotat honom med kniv och försökt tilltvinga sig telefon och pengar. De tre misstänkta väljer dock av okänd anledning att avbryta rånet. Inga kända personskador. Polisen söker av närområdet men ingen grips. Anmälan om försök till rån upprättas.   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.