Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

31 december 08:29, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Nio personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet, och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:25 Narkotikabrott, Skellefteå
Polis beordras till Skellefteå centrum med anledning av misstänkt narkotikabrott. En ordningsvakt har anträffat en person som har misstänkt narkotika i sin ägo. Förhör hålls och anmälan om ringa narkotikabrott, innehav ska upprättas. Personen avvisas från platsen.

02:31 Ofredande/förargelse, Umeå
I centrala Umeå utfärdas en ordningsbot (böter) till en man på grund av offentlig urinering.

03:26 Narkotikabrott, Skellefteå
Polis kontrollerar en man och en kvinna utomhus i Skellefteå. Misstanke uppstår om narkotikabrott, innehav, då misstänkt narkotika anträffas. Mannen och kvinnan grips och ska förhöras. Åklagare ska därefter besluta om de ska anhållas eller inte.

04:58 Stöld/inbrott, Skellefteå
Polis beordras till Solbacken i Skellefteå med anledning av inbrott i en container som innehåller fyrverkerier. Det är inledningsvis oklart hur mycket som saknas.

En viltolycka på länsväg 611 i Tväråbäcksområdet har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.