Uppdaterad 31 december 23:17

31 december 20:19, Övrigt, Skåne län

Sammanfattning av ofog med fyrverkerier i region Syd.

Då många frågor från media handlar om fyrverkerier och ärenden kopplat till dessa kommer jag nu att försöka sammanfatta de händelser som sticker ut i denna notis.

Stora torg, Eslöv. Kl 20.05.

Enligt anmälaren har flera ungdomar skjutit raketer på torget och en raket har träffat anmälaren på benet. Det finns inga uppgifter om personskador. Polis har varit på plats för anmälningsupptagning.

Västergård, Lund. Kl 20.24 

Samtal inkommer om att personer skjuter raketer från en lägenhet ut mot en parkering. Polispatrull skickas till platsen för kontroll.

Albogatan, Kristianstad. Kl 20.36

SOS ringer in om en brand i en soptunna där det kastats ner fyrverkerier. Polispatrull skickas till platsen.

Tallhagen, Kalmar. Kl 21.18

Polis larmas till platsen där det enligt flera uppringare skjuts raketer mot ett flerfamiljshus. 

Klostergården, Lund. Kl 21.40

Väktare larmar att ungdomar beskjuter honom med raketer och när en polispatrull kommer till platsen blir även poliserna beskjutna. Fler patruller skickas till platsen.

Sandsbro, Växjö. Kl 21.57 

Enligt anmälaren kastar ungdomar in smällare och raketer på hennes tomt. När de blir tillsagda så eskalerar skjutandet. Polispatrull är på plats för kontroll.

Kvarngatan, Västervik. Kl 23.08

En man i 20-års åldern som blivit träffad av en raket på benet, enligt anmälaren en medveten påskjutning av en okänd man. Polispatrull skickas till platsen för anmälningsupptagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.