05 december 15:28, Narkotikabrott, Värmlands län

Polisen i västra Värmland har under ett antal veckor kraftsamlat mot narkotika- och dopingbrott.

Totalt misstänks nitton personer för narkotikabrott.

Bara under den gångna helgen greps sex personer i Charlottenberg.

Insatserna i gränstrakterna är ett resultat av att polisen under en längre tid fokuserat på att uppdaga narkotikabrott. Det polisen ser som mest förekommande är cannabis, amfetamin, kokain och bensodiazepiner. Arbetet mot alkohol, droger och dopingpreparat pågår löpande i polisens linjeverksamhet och de gångna veckornas insatser är ett av leden i detta arbete.

Under ett antal veckor har insatserna lett till mängder av beslag av narkotika och dopingpreparat. Under tillslagen har flera personer under arton år påträffats vilket lett till orosanmälningar till sociala myndigheter, så kallad SOL14-anmälan. I samband med tillslagen har även påverkade förare i trafiken påträffats, flera fall av drograttfylleri har rapporterats, även ett antal stölder, olovliga körningar samt grov olovlig körning. I ett fall har polisen biträtt kronofogden i ett utmätningsärende.

Beslag under gränsinsatsen:

Ca 3,5 hg amfetamin

300 tabletter Tramadol

Testosteron (oklar mängd)

130 tabletter Lyrica

105 tabletter Kasol

25 gram hasch

Rapporterade brott:

Narkotikabrott: 19 personer

Drograttfylleri: 5 personer

Olovlig körning/grov olovlig körning: 5 personer

Övrigt:

Sex husrannsakningar

Ett fordon i beslag

Fyra SOL14 varav en omfattande samma person två gånger.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.