Uppdaterad 06 februari 08:15

05 februari 19:09, Mord/dråp, försök, Stockholm

Skottlossning i centrala Husby.

Polisinsats med anledning av en skottlossning i Husby vid Edvard Griegsgången. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott. 
Ingen skadad person har anträffats men för att säkerställa att ingen skadats fortsätter polisen att söka. Avspärrningar har upprättats på ett par platser som kommer att undersökas av tekniker.

Uppdatering kl 22:23
En man har gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Även ett antal andra personer har frihetsberövats. I utredningsarbetet har polisen säkrat spår och gjort beslag. 
Vissa avspärrningar kvarstår men andra har kunnat hävas.

Uppdatering den 6 februari klockan 08:10
Åklagare beslutade att den mans om greps ska vara anhållen på sannolika skäl för mordförsök och grovt vapenbrott. De andra personerna som under insatsen frihetsberövades är inte längre frihetsberövades. De avspärrningar som har funnits är borttagna i och med att teknikerna är klara med sitt arbete.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.