Uppdaterad 07 februari 17:49

07 februari 13:36, Rån, Västerås

Polisen utreder ett rån på en skola.

Polis beordrades till en skola i centrala Västerås med anledning av att ett rån. Flera gärningspersoner ska ha tvingat till sig elektronik från skolan och sedan lämnat platsen.

Polisen genomför nu en rad olika utredningsåtgärder på plats och söker även efter gärningspersonerna. Polisen håller på att skapa sig en bild av vad som hänt och kan i nuläget inte lämna ut mer information.

Uppdatering kl 15:28

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med rånet vid Rudbeckianska gymnasiet. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Uppdatering kl 16:27

Efter att gärningspersonerna lämnat skolan ska en man ha försökt att stoppa dem. I samband med detta ska han ha blivit misshandlad. Mannen kontrollerades av ambulanspersonal på plats. Polisen utreder händelsen som misshandel. 

Sammanfattning kl 17:49

Två gärningspersoner har tagit sig in på gymnasieskolan och med hot med en kniv tvingat till sig flera datorer.  

Gärningspersonerna ska sedan ha flytt från skolan. I höjd med domkyrkan ska de ha försökt att tvinga till sig en personbil från en privatperson. I samband med detta ska två andra privatpersoner försökt att avbryta handlingen. En av privatpersonerna, en man i 40-årsåldern, sprang efter gärningspersonerna, men blev misshandlad av en av gärningspersonerna. 

Ingen person är frihetsberövad. 

En förundersökning gällande rån, grovt försökt till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel är inledd. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.