Uppdaterad 01 januari 07:53

01 januari 02:45, Sammanfattning kväll och natt, Stockholms län

Nyårsaftonsnatten i region Stockholm har hittills varit något lugnare än tidigare år, men ändå med relativt högt inflöde efter tolvslaget.

I centrala Stockholm har det varit stora folksamlingar längs kajerna och andra utsiktspunkter, framförallt på tolvslaget. Patruller har inte observerat stora problem med fylleri utan bedömer nyårsfirandet som relativt lugnt.

Många hade valt att ta bilen in till city, vilket medförde trafikproblem på vissa platser.

På andra håll i länet har det kommit in flera ärenden som rört ungdomar som skjutit fyrverkerier och smällare mot andra människor och byggnader. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon skulle ha skadats allvarligt i samband med detta.

Det har även förekommit fler fyrverkerier än vanligt på innergårdar.

Många larm har även kommit in om brott i nära relation som skett i hemmet, inte sällan i kombination med högt alkoholintag. 

Generellt utanför de centrala delarna av Stockholm har det inte varit lika stora folksamlingar utomhus som tidigare år. En bedömning är att restriktionerna till följd av covid samt vädret påverkat detta.

Uppdatering klockan 07:00

Under nyårsafton 2020 hanterade polisens regionledningscentral ca 1100 ärenden (händelser) mellan klockan 18:00-06:00. Siffran för denna natt är ca 900 ärenden (händelser)

Antalet ärenden som 2020 rörde fylleri var 65 st och 37 personer omhändertogs. Årets siffra är 65 ärenden med 42 omhändertagna personer.

Antalet ärenden som rör misshandel var 2020 80 st med 16 frihetsberövade personer. Årets siffra är 81 ärenden med 13 frihetsberövade personer.

Sammanfattningsvis bedöms årets nyårsafton ha varit något lugnare är förra årets. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.