01 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Under kvällen och natten har det varit många som ringt polisen om fyrverkerirelaterade ärenden. 50-60 samtal har inkommit om detta. Det finns dock inga uppgifter om att någon kommit till skada. Det har även varit mycket bråk och fylleri. Cirka 50 ärenden om misshandel har hanterats av polisen.

01.28 Göteborg, grov misshandel
På Järntorget har en man i 20-årsåldern blivit knivhuggen i ena armen. Han fördes med ambulans till sjukhus för vård, vaken och talbar. En man i 40-årsåldern greps på platsen och är nu misstänkt för grov misshandel. En kniv är tagen i beslag.

01.47 Göteborg, försök till mord
I Tuve har en kvinna i 40-årsåldern blivit knivskuren av en man som hon har en relation med. Detta har skett i en bostad och kvinnan är förd med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart men hon var vaken och talbar. Mannen, som också är i 40-årsåldern, kunde gripas i en annan bostad cirka en timme efter händelsen. En kniv har tagits i beslag och en förundersökning om försök till mord har inletts.

02.07 Lidköping, brand
Larm om brand i Läckögrillen. Polis och räddningstjänst åkte till platsen då Läckögrillen på Läckögatan brann. Enligt inringare var det en fullt utvecklad brand. Oklart i nuläget hur stora skadorna blivit. Polisen kommer att skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

02.59 Åmål, grov misshandel
På Klövervägen har en man i 30-årsåldern blivit knivskuren i ena armen. Detta ska enligt honom själv ha inträffat när han gick emellan ett bråk. Gärningsmannen försvann från platsen och har ännu inte gripits. Den skadade mannen fördes till NÄL med en sårskada i ena armen som behövde sys. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

06.34 Borås, bilbrand
På Skaraborgsvägen upptäcker en polispatrull att två bilar brinner på en parkering. Räddningstjänsten larmas och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.