01 januari 07:37, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Jämtlands län.

Inledningen på nyårskvällen och natten var lugn för polisen i Jämtlands län. Arbetsbelastningen ökade dock vid tolvslaget, men den kan ändå jämföras med en normal nyårsnatt. 

Polisens ledningscentral har upprättat 62 händelserapporter från klockan 22:00 på nyårsafton till klockan 07:00 den 1 januari 2022. 

Nio personer har omhändertagits för fylleri, två av dem överlämnades till vårdnadshavare. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. 

Vid 22-tiden på kvällen beordrades polisen till en adress i Åre efter att flera personer ringt in gällande att någon/några skjuter raketer från en balkong. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppkommit. Polisen samlade in information och upprättar en anmälan. Raketer togs i beslag.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

22:51 Trafikolycka, Östersund
Polisen larmas om en trafikolycka mellan flera fordon på Lillsjövägen/Opevägen i Östra Odensala. Enligt tillgängliga uppgifter ska två personbilar och fem personer ha varit inblandade i olyckan. Det finns inga uppgifter om att några personskador har uppstått. Polis har varit på plats. 

23:12 Rattfylleri, Härjedalen
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Hede. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. Anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. 

23:20 Trafikbrott, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Odenslund, föraren får en ordningsbot efter att ha använt mobiltelefon under färd.

00:11 Våld mot tjänsteman mm, Östersund
En raket avfyras in i en polisbil i centrum. En polis behöver uppsöka sjukvård. Anmälan upprättas gällande försök till grovt våld mot tjänsteman samt blåljussabotage.

00:23 Misshandel, Strömsund
Polisen beordras till Strömsund med anledning av bråk. En ung person ska ha blivit misshandlad. Anmälan gällande misshandel ska upprättas. En person från platsen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01:35 Misshandel, Åre
Polisen beordras till en adress med anledning av ett bråk. Anmälan gällande misshandel upprättas.

02:31 Misshandel, Östersund
Polisen beordras till en restaurang i centrum med anledning av att uppgifter inkommer om en misshandel. Enligt tillgängliga uppgifter ska en man ha misshandlat en annan. Anmälan upprättas. En person omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

03:12 Försök till misshandel, Östersund
Ordningsvakt har envarsgripit en person som misstänks ha smällt raket i en folksamling. Det finns ingen uppgift om personskador. Anmälan upprättas gällande försök till misshandel. Den misstänkte, en ung man, omhändertas för fylleri. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.