Uppdaterad 01 januari 10:12

01 januari 08:25, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nyårsnatten.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22-07 hanterat 118 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). 13 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och åtta personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:58 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Mälarydsvägen i Jönköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i en trädgård och kört ner en bit av ett staket. Ingen person ska ha skadats och polisen misstänker inget brott bakom olyckan. Det ska ha varit väldigt halt väglag. 

05:19 Polis och ambulans larmades till en lägenhet i centrala Jönköping med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt anträffades en kvinna med någon form av stickskada. Hon undersöktes av ambulanspersonal men polisen presstjänst har inga uppgifter om målsägande fått följa med till sjukhus eller ej. En kvinna i 35-årsåldern greps också, misstänkt för grov misshandel. Åklagare kommer därefter fatta beslut om mannen ska anhållas eller släppas. 
Uppdatering 10:11 Den gripna kvinnan har anhållits av åklagare, skäligen misstänkt för grov misshandel.

Polisen har under natten fått in många samtal om smällare och fyrverkerier. Det ska också ha varit en del fylleri men det är ingenting utöver det normala för en nyårsnatt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.