Uppdaterad 01 januari 10:17

01 januari 08:25, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nyårsnatten.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22-07 hanterat 171 ärenden som rör Östergötlands län. Fyra personer har gripits (se nedan). 13 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tio personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:08 Polis larmades till en bostad i området Berga, Linköping, med anledning av bråk på adressen. Väl på plats greps en man i 40-årsåldern för misshandel i relation. På grund av hög berusningsgrad på den misstänkte har inga förhör genomförts. Målsägande, en kvinna i 40-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. 

23:52 Mycket folk hade samlats vid Aktivitetsparken i Skäggetorps centrum, Linköping. Det var stökigt på plats och ungdomar sköt raketer mot polisen. För att kontrollera och lugna situationen avlägsnade polisen en handfull personer och det gav önskad effekt. 

00:08 Polis larmades till Skärblacka, Norrköping, med anledning av en misshandel utomhus. Väl på plats anträffade polisen en man med någon form av stickskada. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Polisen har under natten genomfört utredningsåtgärder och pratat med vittnen. Under natten har också två personer gripits, misstänkta för grov misshandel. De misstänkta är en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern.
Uppdatering 10:15 Mannen har anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Kvinnan har anhållits av åklagare, skäligen misstänkt. 

03:15 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Dalsgatan i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det brinna i en butik på adressen och i samma byggnad finns också bostäder. Polis på plats har inte hittat någon naturlig orsak till branden så en förundersökning gällande mordbrand har inletts. Platsen har spärrats av i väntan på den kriminaltekniska undersökningen som kommer genomföras när det är möjligt. Det finns i nuläget ingen misstänkt och inga uppgifter om personskador i samband med branden.

04:05 Polis larmades till en bostad i Åtvidaberg med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt greps en man i 45-årsåldern för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 40-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. På grund av hög berusningsgrad kommer förhör att genomföras senare. 

Polisen har under natten fått in många samtal om smällare och fyrverkerier men det är ingenting utöver det normala för en nyårsnatt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.