01 januari 08:25, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nyårsnatten.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22-07 hanterat 114 ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). 13 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:49 Polispatruller befann sig på Stortorget i Katrineholm och det var mycket personer från allmänheten som också hade samlats där för att fira in tolvslaget. Vid 00:44 meddelade en patrull att två poliser fått raketer skjutna mot sig. Även en person från allmänheten hade träffats av en raket. Personen från allmänheten fördes med ambulans till sjukhus för en kontroll. Poliserna ska ha klarat sig bra. En anmälan om blåljussabotage kommer skrivas. 

00:04 Polis larmades till en bostad i centrala Eskilstuna med anledning av att en person stått på en balkong och då fått en raket i ansiktet, oklart på vilket sätt. Mannen i 25-årsåldern fick följa med ambulans till sjukhus för omplåstring. En anmälan om vållande till kroppsskada kommer skrivas.

01:58 Polis larmades till området Laggarhult i Katrineholm med anledning av bråk utomhus. En man ska ha slagit en annan man med ett tillhygge och rivit en kvinna i ansiktet. Väl på plats greps en man i 20-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för misshandel samt grov misshandel. Målsägande, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll. 

Polisen har under natten fått in många samtal om smällare och fyrverkerier men det är ingenting utöver det normala för en nyårsnatt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.