01 januari 08:42, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

Fram till tolvslaget var ordningsläget i länet normalt för en nyårsafton. Efter tolvslaget blev det något stökigare då ett antal ärenden gällande bland annat misshandel och fyrverkerier inkom. 

Mellan klockan 22:00 på nyårskvällen fram till klockan 07:00 på nyårsdagen har polisens ledningscentral upprättat cirka 85 händelserapporter i länet.

Vid midnatt beordrades polisen till en adress strax söder om Sundsvall med anledning av att raketer skjutits mot hus och bilar. Polisen direktförverkade raketer på plats. Polisens ledningscentral har mottagit flera andra samtal gällande nyårsraketer som har hanterats på ett felaktigt sätt. 

Sju personer har omhändertagits för fylleri. En av dem lämnades till vårdnadshavare. En annan av dem misstänks för narkotikabrott. 

En man i Sundsvalls kommun har under natten gripits misstänkt för brott mot en kvinna som han har en relation med.

22:25 Räddningsinsats, Härnösand
En man anmäls saknad efter att ha gett sig ut på skoter. En räddningsinsats inleds och mannen hittas avliden i vattnet i trakterna av Utansjö, Härnösand. Anhöriga är underrättade. 

22:44 Drograttfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, hon medtas för provtagning och förhör. Körkort och bilnycklar omhändertas. Anmälan upprättas. 

23:44 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polisen beordras till ett hotell med anledning av att gäster ska ha rökt på ett rum. Anmälan upprättas gällande skadegörelse. Personerna har lämnat hotellet.

00:38 Ofredande, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en adress i Örnsköldsvik med anledning av ett bråk. En man misstänks ha varit utåtagerande mot en annan. Anmälan upprättas gällande ofredande alternativt ringa misshandel.

01:01 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till Kvissleby med anledning av en misshandel. Två män ska ha varit inblandade. Det finns inga uppgifter om någon behövde uppsöka sjukvård. Anmälan upprättas gällande misshandel.

01:23 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till centrum med anledning av att uppgifter inkommer om bråk mellan flertalet personer. En person skjutsas till sjukvård för kontroll av skador. Anmälan gällande misshandel upprättas. 

01:51 Olovlig körning, Örnsköldsvik
Polisen stoppar en personbil. Föraren, en man, saknar behörighet att köra. Förhör hålls och anmälan upprättas gällande olovlig körning. En passagerare misstänks för narkotikabrott eget bruk. 

03:21 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en fastighet där ett entréfönster ska ha slagits sönder. Polisen tar upp en anmälan gällande skadegörelse och kontaktar vaktbolag gällande den trasiga entrén. 

04:29 Olaga intrång, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande personer som olovligen tagit sig in i företagslokaler på Västermalm i Sundsvall. Polisen påträffar två män. Anmälan gällande olaga intrång upprättas. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.