01 januari 10:52, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

Från klockan 22:00 på nyårskvällen till klockan 06:00 på nyårsdagen har polisens ledningscentral upprättat cirka 90 händelserapporter i Västerbottens län. 

Under natten har cirka 12 personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Polisens ledningscentral har fått in ett antal samtal om nyårsraketer som har avfyrats på olämpligt sätt och har i något ärende även förverkat raketer. Polisen har även kontrollerat ett antal fester och förverkat alkohol.

Under natten har en man i 20-årsåldern i Skellefteå kommun anhållits misstänkt för våldtäkt. Brottet ska ha skett inomhus den senaste veckan. Målsäganden är en kvinna. De två ska vara bekanta med varandra sedan tidigare.

23:56 Grov misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till Vitberget i Skellefteå med anledning av bråk mellan flertalet personer. Efter inledande utredningsåtgärder på plats grips fyra män. Efter förhör har de anhållits.

Ärendet rubriceras i nuläget grov misshandel. Under nyårsdagen ska fortsatta förhör hållas med de inblandade parterna, därefter ska åklagare besluta om de ska vara fortsatt anhållna eller inte. 

00:34 Grov misshandel, Umeå
Polisen beordras till en adress i centrum med anledning av en misshandel. Efter inledande utredningsåtgärder på plats grips en man i 25-årsåldern som misstänks ha misshandlat en man och en kvinna. Efter förhör har han anhållits, han misstänks för grov misshandel respektive misshandel. De inblandade ska vara bekanta med varandra. Fortsatta förhör ska hållas under nyårsdagen. 

02:52 Olaga hot, Umeå
Polisen beordras till centrum med anledning av ett olaga hot. En man ska ha hotat en person på en restaurang. Förhör hålls och anmälan gällande olaga hot upprättas. En person på platsen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Den misstänkte mannan avvisas från platsen.

03:40 Ofredande, Umeå
Polisen beordras till centrum med anledning av att uppgifter inkommer om att personer ska ha kastat smällare i närheten av några personer. Det finns ingen uppgift om att personskador ska ha uppstått. Polisen tar upp en anmälan om ofredande.

05:22 Misshandel, Storuman
Polisen kontaktas gällande en skadad man i Hemavan. Det är oklart vad som har inträffat. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och överlämnas till hälsocentral. Anmälan gällande misshandel upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.