Uppdaterad 03 januari 06:55

01 januari 11:05, Försvunnen person, Kalmar

Försvunnen kvinna, Kvarnholmen.

annagreta.jpg

Polisen söker efter en kvinna som senast sågs vid en matvarubutik på Strömgatan vid stängningstid igår. Kvinnan är 82 år och kan uppfattas som förvirrad.

Signalement: 

Cirka 160 centimeter lång. 

Nätt kroppsbyggnad. 

Kort, vitt hår. 

Svarta skor.

Svart handväska.

Troligtvis klädd i jeans.

Svart utmärkande jacka med många påklistrade reflexer. 

Kvinnan brukar ha luvan på jackan uppe. 

Har du sett en kvinna som stämmer in på signalementet? 

Om du ser kvinnan nu eller tror dig ha sett henne i närtid, ring 112 och be att bli kopplad till Polisens regionledningscentral.

Om du har annan uppgift att lämna om kvinnan, ring polisen på 114 14. 

Uppdatering:

Polisen söker fortsatt med en stor resurs. Helikopter är beodrad till området. Notisen är uppdaterad med en bild på den försvunna Anna-Greta. Bilden får användas av media. 

Polisen uppmanar alla som har information att lämna att höra av sig. 

 

UPPDATERING AVSEENDE FÖRSVUNNEN KVINNA KALMAR:

Sökandet efter den 82-åriga kvinna som försvunnit från Kvarnholmen, Kalmar, fortgår med stor polisresurs från både Kalmar och Kronobergs län samt externa resurser.

Vi ber nu allmänhet om hjälp med att leta igenom era egna trädgårdar och utrymmen där det kan tänka sig att kvinnan har tagit sig in. Det kan handla om trädgårdsbodar, garage, soprum, källarutrymmen samt låsta innergårdar med mera. Detta gäller centrala Kalmar men även området runt Snurrom/Värsnäs och i riktning in mot centrala Kalmar då det finns iakttagelser som gör även detta området intressant.

Uppdatering 2/1: 

Under dagen kommer sökinsatsen att utökas med externa styrkor i form av hemvärnet och Missing People. Under den gångna kvällen har sökområdet utökats och omfattar nu större delen av Kalmar samt kustlinjerna. 

Polisen uppmanar allmänheten till fortsatt vaksamhet. Allmänheten uppmanas också att kontrollera tomter och utrymmen.

Uppdatering 2/1 kl. 10:32: 

Missing People och hemvärnet kommer inom kort att påbörja sitt arbete. De externa styrkorna arbetar på uppdrag av polisen och har fått sökområden tilldelade. Under sökningarna kan det bli aktuellt för dem att gå in på privata områden och tomter. Polisen är tacksam för allmänhetens förståelse för detta. 

Uppdatering 3/1 kl. 06:49:

Klockan 22:53 på söndagskvällen togs beslutet att avsluta den räddningsinsats enligt lagen om skydd mot olyckor, LSO, som bedrivits i sökandet efter Anna-Greta. Ärendet lämnas nu över till polisområdet för vidare hantering.

Ett antal tips har inkommit från allmänheten och dessa ha följts upp, dock utan resultat. Polisen tackar allmänheten för engagemanget. 

Inget brott misstänks ligga bakom Anna-Gretas försvinnande.

I länken nedan kan du läsa mer om hur polisen arbetar med försvunna personer. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.