01 januari 11:33, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens ärenden i Norrbottens län.

Från klockan 22:00 på nyårsafton till klockan 06:00 på nyårsdagen har polisens ledningscentral upprättat cirka 120 händelserapporter i Norrbottens län.  

Polisen har fått in ett antal samtal om nyårsraketer som har avfyrats på felaktigt sätt samt kontrollerat ett antal fester. Cirka sex personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

22:17 Trafikolycka, Luleå
Polisen larmas om en singelolycka på E4 norr om Antnäs, Luleå. Enligt tillgängliga uppgifter ska en bil ha kört ner halvvägs i diket. Då den står trafikfarligt till kontaktas bärgare. Föraren ska ha fått skjuts från platsen av förbipasserande, polisen har varit i kontakt med föraren. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. 

00:22 Trafikbrott, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor som framförts mot rött trafikljus. Förarens körkort omhändertas och anmälan upprättas gällande trafikbrottet. 

00:32 Misshandel, Arvidsjaur
Polisen beordras till centrum med anledning av ett bråk där flera personer ska ha varit inblandade. Polisen tar upp anmälan gällande misshandel och olaga hot. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:36 Drograttfylleri, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Piteå. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna, är påverkad av narkotika. Hon medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt narkotikabrott genom innehav. Kvinnan får skjuts hem.

00:45 Trafikkontroll, Jokkmokk
Polisen har haft en trafikkontroll på Storgatan, 10 förare får blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

00:59 Skadegörelse, Luleå
Polisen uppmärksammas på att någon har kastat in smällare på en snabbmatsrestaurang. Det finns ingen uppgift om att personskador har uppstått. Anmälan upprättas gällande skadegörelse.

01:07 Rattfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet. Han misstänks för rattfylleri, körkortet omhändertas och anmälan upprättas.

01:26 Olaga hot, Haparanda
Polisen beordras till centrum med anledning av ett bråk i anslutning till en fest. Det är oklart vad som har hänt. Anmälan gällande olaga hot upprättas. 

02:22 Brand, Gällivare
Polisen beordras till Hakkas med anledning av brand i ett bostadshus. Polisen har varit på plats. Anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas.

02:43 Misshandel, Kalix
Polisen beordras till en plats i Kalix med anledning av en misshandel. En man misstänks ha misshandlat två personer. Den misstänkte grips men gripandet hävs senare.

03:15 Skadegörelse, Luleå
Polisen beordras till Skutvikens industriområde med anledning av brand i en container. Räddningstjänsten släcker elden. Anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.