Uppdaterad 02 januari 10:10

01 januari 20:33, Mord/dråp, försök, Katrineholm

Två män gripna för mordförsök.

Kl. 20.33 inkommer samtal som gör gällande att en kvinna blivit tillfogad en sårskada i överkroppen. I nuläget okänt exakt vad som hänt och vad som föranlett detta. Brottsrubricering just nu är försök till mord. Kvinnan är förd med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt men hon är vaken och talbar. 

Utredningsåtgärder pågår vid trolig brottsplats samt spaning efter misstänkt/misstänkta i ärendet.

Uppdatering söndag 08:14

Strax innan klockan tre natten mot söndag kunde polisen gripa två män i närheten av Björkvik, Katrineholms kommun. Männen är i 40- respektive 60-årsåldern och misstänkta för försök till mord. Målsägande, en kvinna i 50-årsåldern, fick lindriga skador och har kunnat lämna sjukhuset. Avspärrningarna kring brottsplatsen har hävts. Den tekniska undersökningen är genomförd och vissa beslag har gjorts. Alla berörda personer i detta ärende är bekanta med varandra sedan tidigare. Polisen kommer under dagen idag att fortsätta med förhör och därefter ska en åklagare fatta beslut om männen ska anhållas eller inte. 

Uppdatering söndag 10:06 

Båda männen har nu anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Nyköping.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.