10 januari 08:40, Sammanfattning kväll och natt, Dalarnas län

Nedan följer några av de ärenden som polisen i Dalarnas län har hanterat under gårdagskvällen och natten.

Avesta 00:04: En bil stoppades av polis i Krylbo då fordonet i fråga är avställt och har körförbud. Vid kontrollen upptäcks misstänkt stöldgods och man fattar även andra misstankar kopplat till föraren och passageraren i bilen. Två män, i 45 respektive 55-årsåldern, grips av polis. Rubriceringarna i ärendet är stöld alternativt häleri då man hittat misstänkt stöldgods i form av bl.a verktyg, grov olovlig körning då föraren saknar körkort, olovligt brukande genom att de misstänkta brukat ett fordon som inte tillhör dem själva och märkesförfalskning då de kört med en falsk registreringsskylt. De är numera anhållna. 

Borlänge 20:25: Polisen stoppade ett avställt fordon med körförbud på länsväg 646 i Baggbo. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, fick följa med polis för att ta blodprov då hon uppvisade tecken på drogpåverkan. En anmälan är upprättad gällande drograttfyleri, grov olovlig körning och narkotikabrott avseende eget bruk. 

Borlänge 23:04: Räddningstjänsten kallades till en skola med anledning av rökutveckling. Uppbrutna dörrar till entrén på skolan upptäcktes och polis kallades till platsen. Man misstänkte att några tagit sig in och slängt in en smällare. Polisen kontrollerade några personer i anslutning till platsen. En anmälan har upprättats och två personer i övre tonåren misstänks för olaga intrång. 

Falun 20:21: En privatperson låg bakom en vinglig bil i Falun och larmade polisen. Polisen stoppade och kontrollerade det vingliga fordonet i centrala Falun och föraren, en man i 20-årsåldern, uppvisade tecken på drogpåverkan och fick följa med polis för att ta blodprov. Han misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott avseende eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.