Uppdaterad 10 januari 13:07

10 januari 09:14, Mord/dråp, försök, Kristianstad

Polis larmas till en gymnasieskola i Kristianstad med anledning av en knivskärning.

Två personer uppges ha får skärskador med skador som initialt bedöms som ej livshotande. Polis skickas till platsen och en person har gripits. Polisen spärrar av den misstänka brottsplatsen och tekniker beställs. Polisen håller förhör med målsäganden och vittnen för att utreda omständigheterna. Den akuta händelsen är avslutad.

Uppdatering 10:21 

Den gripne är en tonårspojke som nu är misstänkts för mordförsök. Målsägande är en vuxen person och en tonårspojke. 

Uppdatering 11:19

Enligt Region Skåne bedöms läget som allvarligt för den skadade tonårspojken medan den vuxna personen bedöms ha fått lindriga skador.

Uppdatering 11:56

Den skadade tonårspojken är 16 år och är elev på skolan. Den skadade vuxna personen är en man i 50-årsåldern som är lärare på skolan.

Uppdatering 13:03

Media välkomnas att närvara när polisen håller pressträff med anledning av måndagens händelse vid en gymnasieskola i Kristianstad. Medverkar gör Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef, Kristianstad.

Tid: Klockan 15:00 måndagen den 10 januari

Plats: Utanför entrén till polishuset i Kristianstad, Östra Kaserngatan 1

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.