Uppdaterad 11 januari 06:50

10 januari 20:26, Polisinsats/kommendering, Mjölby

Polisinsats i Skänninge.

20.15 polisen arbetar sedan en tid tillbaka med en insats i Skänninge, efter att polisen fått uppgifter om att brott kunde misstänkas.

Polisen vill betona att det inte rör sig om nyligen inträffade eller pågående våldsbrott och att det inte är någon fara för allmänheten.

21.30 två personer har gripits. Ytterligare utredningsåtgärder ska genomföras och därför kan ytterligare information inte lämnas för närvarande.

Polisen kommer att uppdatera denna text med mer information när det är möjligt.

Uppdatering, tisdag 06:50:

Vid klockan 17:56 på måndagen fick polisen uppgifter om att en eller flera personer kunde ha tillgång till ett illegalt skjutvapen.

Polisen började utreda dessa uppgifter. Vid 19-tiden påbörjades en utredning om grovt vapenbrott och grov stöld. Flera polispatruller, med olika specialkompetens, involverades i ärendet.

Vid 19:30-tiden greps två män i 25-årsåldern i Skänninge, misstänkta för grovt vapenbrott, grov stöld, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

Inga vapen påträffades. Strax innan midnatt hävdes gripandena. Ärendet är åklagarlett.

Utredningen fortsätter. Förhör ska hållas med personer som säger sig känna till saker om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.