Uppdaterad 12 januari 10:37

11 januari 15:40, Försvunnen person, Stenungsund

82-årige Jan Högberg anmäld försvunnen i centrala Stenungsund.

Försvunnenstenungsund.png

Jan anmäldes försvunnen av anhöriga efter att ha försvunnit i centrala Stenungsund vid 14.30-tiden. 

Jan är cirka 175 cm lång och har normal kroppsbyggnad. Han var vid försvinnandet klädd i en grå jacka, svarta överdragsbyxor, mörkblå mössa samt svarta kängor. Han bär även glasögon. Jan är dement och har svårt att orientera sig men har god kondition och kan röra sig i skog och mark.

Den som har upplysningar om var Jan kan befinna sig eller har gjort iakttagelser ombeds ringa polisen på 114 14.

Uppdatering 220112 kl.10:32 

Polisen söker efter föraren av en mörk Skoda kombi, som enligt uppgift har gett den försvunne mannen skjuts vid 15-tiden igår. Föraren ska ha stannat på Hallernavägen och frågat efter en adress till mannen. Han ska därefter kört vidare i riktning mot Hallerna och Nösnässkolan.

Under gårdagskvällen övergick händelsen till en räddningsinsats under ledning av en räddningsledare. Vid halv sex tiden i morse gick även polisen upp i en så kallad särskild händelse för att ytterligare kunna säkra resurser i sökarbetet. Även Försvarsmakten deltar i sökandet och under dagen kommer man huvudsakligen söka i ett område kring centrala Stenungsund. Polisen har ett flertal patruller på plats och söker bland annat med hund och UAS (Unmanned Aircraft System). Den som har tips eller iakttagelser får fortsatt gärna höra av sig till polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.