11 januari 18:16, Trafikbrott, Värnamo

Bilist som körde mot trafiken på E4 stoppades av polis.

17.41 polisen fick det första av ett flertal samtal om att en bilförare hade vänt i södergående körriktning på E4 söder om Värnamo. Bilföraren körde därefter norrut i södergående körfält, dvs. mot trafiken.

Polisens regionledningscentral beordrade omedelbart flera polispatruller till området för att om möjligt stoppa bilföraren. Ett beslut fattades om att bilföraren skulle stoppas med spikmatta om det var nödvändigt.

18.00 en polispatrull som ställt upp på E4 i södergående körriktning med en spikmatta rapporterade att den aktuella bilisten närmade sig. Bilföraren stannade inte utan körde över polisens spikmatta och stannade därefter.

Polisen tog direkt kontroll över bilföraren, som visade sig vara en man i 90-årsåldern. Mannen är oskadd men gav ett förvirrat intryck. Polisen kommer att skjutsa hem mannen till anhöriga. Hans körkort kommer att omhändertas av polisen.

Polisen vill rikta ett tack till alla inringare som rapporterat om mannens framfart. Det har varit till stor hjälp för polisen och en starkt bidragande orsak till att polisen lyckades stoppa bilfärden innan en allvarlig olycka inträffade.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.