13 januari 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning,  ingen har heller behövt följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

04.41 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst på en skola i Västra Lundby i Mjölby. Det visade sig att en glasruta var krossat på skolan och att någon kan ha varit inne för att stjäla, oklart vad. Räddningstjänsten täckte för glasrutan och polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott.

05.37 en person ringde till polisen men hade vissa svårigheter att göra sig förstådd. Polisens operatör uppfattade samtalet som att mannen hotade att anlägga brand på Socialtjänstens lokaler i Motala. Polisen kom överens med mannen att de skulle träffas vid polishuset i Motala. När en polispatrull träffade på mannen utanför polishuset visade det sig att han bar på en dunk med bensin och han hade även en tändare med sig. Polisen grep mannen, som är i 55-årsåldern för förberedelse till mordbrand. Föremålen togs i beslag. Mannen kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.