Uppdaterad 13 januari 07:09

13 januari 07:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polkisverksamhet i polisområde Sörmland.

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott eller omhändertagits för berusning/ordningsstörning men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.48 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll blev en man i 30-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter. En mindre mängd misstänkt narkotika togs i beslag för analys.

03.43 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Edvardslund, Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en öppen container med möbler som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

05.15 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på riksväg 57 vid Töversta, Flen. En person fördes till sjukhus och bilen kommer att bärgas. Från platsen rapporteras svår halka. Polisen har hållit förhör med föraren på sjukhuset. Han hade klarat olyckan bra och han var nykter. Ingen misstanke om brott.

05.20 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på länsväg 551 i Forsa, Katrineholm där en lastbil kört i diket. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en vändningsmanöver på vägen som gått fel. Då lastbilen står trafikfarlig stannar polisen kvar en tid på platsen och varnar trafikanter.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.