Uppdaterad 14 januari 08:36

13 januari 22:00, Misshandel, grov, Sundsvall

Misshandel i centrala Sundsvall

Strax efter 22-tiden larmas polis och ambulans till en adress i centrala Sundsvall med anledning av en misshandel.
En person är förd till sjukhus med ambulans och polisen har genomfört utredningsåtgärder på platsen.

Ingen mer information lämnas under natten, uppdatering under fredag förmiddag. 

Uppdaterad kl 08:29 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

Det är en man i 30-årsåldern som enligt initiala uppgifter tillfogades skador utomhus i centrala Sundsvall. Skadorna uppges vara allvarliga, men tillståndet bedöms som stabilt.

Ett antal förhör har hållits, bland annat med den skadade mannen, och övervakningsfilmer i ett område som kan vara intressant för utredningen har samlats in för granskning.

Polisen bedömer att det här är en isolerad händelse.

Utredningsarbetet kommer att fortsätta. Polisen är återhållsam med detaljer för att kunna genomföra en så rättssäker förundersökning som möjligt. Det ska bland annat hållas fler förhör med vittnen och polisen vill säkerställa att de är så opåverkade som möjligt.

I nuläget finns ingen frihetsberövad och ingen känd misstänkt person. Med anledning av att ett tillhygge ska ha använts och de skador som uppstod så har en förundersökning gällande försök till mord inletts.

Förundersökningen leds av grova brott i Sundsvall.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.