Uppdaterad 14 januari 12:46

14 januari 10:21, Brand, Grums

Rökutveckling i skola i Grums.

Skolan har utrymts i sin helhet efter att rökutveckling brutit ut skolans entre. Det pågår ingen brand. Ett tiotal personer har inandats rök och kommer att kontrolleras av ambulanspersonal. Inga människor finns kvar i lokalerna enligt räddningstjänsten.

Uppdatering 10.54

Femton personer, både lärare och elever uppger sig ha andats in röken. Dessa samlas nu för bedömning av vårdpersonal. Rökutvecklingen beror på att någon form av pyroteknik kastats in på skolan.

Uppdatering 12.29 

Räddningsinsatsdelen av ärendet är nu över och nu vidtar polisens arbete för att hitta och lagföra den eller de som ligger bakom tilltaget att kasta in en rökbomb på en skola fylld av lärare oc h elever. Gärningsmännen misstänks i nuläget för framkallande av fara för annan samt vållande till kroppsskada. Utredningsläget är mycket gott och polisen vet vilka som fanns i omedelbar anslutning när rökbomben slängdes in.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.