Uppdaterad 14 januari 18:58

14 januari 16:43, Inbrott, Jämtlands län

Allmänheten uppmanas till extra vaksamhet efter inbrott.

Polisen har under fredagseftermiddagen fått kännedom om tre inbrott.

Det handlar om ett villainbrott i Åsarna, Berg, där gods tillgripits, ett inbrott i en stuga i Vemdalsskalet, Härjedalen, där det är oklart om något tillgripits samt ett villainbrott i Hoverberg, Berg, där okänd gärningsperson brutit upp ett fönster någon gång mellan 10:00 och 15:30. Även här är det ännu oklart vad/om något har tillgripits.

Brottsplatsundersökningar har genomförts/kommer att genomföras och anmälningar kommer att upprättas.

Det är i nuläget oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Polisen uppmanar också den som blivit utsatt för inbrott att inte röra något på brottsplatsen. Detta för att eventuella spår inte ska förstöras och så att brottsplatsundersökningen ska ge så bra resultat som möjligt.

Om du upptäcker att du haft inbrott uppmanas du att gå ut, låsa dörren, inte röra något och ringa polisen. 

Allmänheten uppmanas till extra vaksamhet.

Polisen önskar allmänhetens tips och iakttagelser via 114 14.

Uppdatering 18:58:

Ytterligare två inbrott har anmälts längs E45 samt E14.

18:43 inkommer samtal till polisen om ett villainbrott söder om Fåker. Det uppges ha skett någon gång under dagen. Det är oklart vad/om något tillgripits. 18:45 anmäls ett inbrott i Pilgrimsstad, Bräcke. Inbrottet misstänks ha skett de senaste två timmarna.

Polisen uppmanar än en gång till extra vaksamhet i området och tar fortsatt gärna emot tips och iakttagelser via 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.