15 januari 07:04, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Utöver nedanstående ärenden har polisen även utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon brottsmisstanke. Ytterligare en person har sedan midnatt medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:15 Olovlig körning, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Piteå. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, saknar behörighet att köra. Anmälan gällande olovlig körning upprättas. Föraren får skjuts från platsen.

00:15 Narkotikabrott, Kalix
Polisen kontrollerar en man i Kalix. Han medtas för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Han misstänks förutom ringa narkotikabrott även för brott mot knivlagen samt stöld alternativt häleri då misstänkt stöldgods hittas på mannen. Anmälan upprättas.

00:43 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E10 Kauppinen. Föraren får en ordningsbot efter att ha kört för fort, 104 kilometer i timmen på 80-sträckan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.