17 januari 15:35, Inbrott, Göteborg

Misstänkt inbrott i parkerade bilar vid Saltholmen. Misstänkt bil avvek från platsen.

Vittnen kontaktar polisen efter det att man sett en personbil som kört omkring bland parkerade bilar vid Saltholmen. Bilen verkar leta efter fordon som man kan göra inbrott i. Vittnen ser även hur två män lämnar den aktuella bilen och tar sig in i ett fordon. De börjar sedan bära över gods till den egna bilen. 

Flera polispatruller larmas till platsen samtidigt som den misstänkta bilen börja köra från platsen mot Kärringberget/ut mot leden mot Särö. 

En av de polispatruller som larmats ser den aktuella bilen som då väljer att försöka köra ifrån polisen. Bilen lyckas försvinna och larmas då ut som efterlyst. Helikopter har varit delaktig i sökandet.   

Polis åker till brottsplatsen för att ta uppgifter för anmälan. Vittnesuppgifterna talar om att man varit inne i minst två bilar, troligen firmabilar/hantverkare. Vad som kan ha tillgripits är oklart. Den misstänkta bilen är ännu inte återfunnen.  

Anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.