02 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

19.40 Göteborg, brand i lägenhet.
Räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till en fastighet på Seglaregatan där det eventuellt skall brinna. Visar sig inte vara någon hemma varför man bryter upp dörren till lägenheten för att komma in. Det brinner från en stationär dator som räddningstjänst släcker. Enligt uppgifter från platsen skulle det inte varit någon risk för spridning. Ingen har kommit till fysisk skada och det var ett tekniskt fel vilket gör att patrullen inte skriver någon anmälan.  

21.00 Härryda, bedrägeri.
En äldre kvinna som är bosatt i Landvetter får ett sms under sena eftermiddagen från en banks säkerhetsavdelning där man informerar om att personens kort har blivit kapat. Målsägaren ringer upp det nummer som är angivet i sms:et och då får hon information om att en anställd från banken kommer att komma ut till henne och hjälpa henne. Efter ca 5 min ringer det på målsägandens bostad och då är det en ung kvinna som presenterar sig som anställd från banken. Kvinnan bjuds in i bostaden och man börjar omgående föra över pengar från olika konton för att rädda det som räddas kan. Kvinnan säger även att det är stor risk att målsägande löper stor risk att även bli drabbad av inbrott varför kvinnan erbjöd sig att ta med målsägandens värdeföremål i form av smycken etc. för att lägga dessa i ett bankfack. Kvinnan lämnar sedan målsägande och efter en stund uppdagas det att målsägande har blivit av med ca 200.000:- kronor från sina konton och smycken/ värdeföremål till ett gemensamt värde av ca 80 – 100.000:- kronor. Kvinnan från banken beskrivs att vara ca 20 – 25 år, 160 – 165 cm lång och cendréfärgat hår. Vid tillfället hade hon på sig en svart täckjacka.

22.17 Göteborg, personrån.
En kille i 15 års åldern blir rånad av några okända killar i Eriksbo vid 20.00-tiden. Han blir av med sin mobiltelefon samt sina air pods. Ingen gripen vid tillfället och en anmälan skrivs.

01.45 Kungälv, drograttfylleri.
En patrull kontrollerar en bilist i området Olseröd och där visar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.