02 januari 07:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. Tre personer har gripits (se nedan). En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:08 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Glyttingevägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. 

05:19 Polis larmades till Fårbetesvägen i Linköping med anledning av ett pågående inbrott i en skåpbil. Tre okända gärningspersoner ska ha försökt ta sig in i fordonet och därefter lämnat i en annan bil. När polispatruller rör sig mot platsen stoppas en bil för en kontroll. I den sitter tre personer och i bilen hittas också verktyg av olika slag. De tre männen, alla i 20-årsåldern, greps och är i nuläget misstänkta för stöld. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, två mycket lindriga trafikolyckor, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.