20 januari 10:05, Trafikolycka, Norrköping

Trafikolycka under onsdagseftermiddagen på Södra Promenaden. Polisen söker vittnen/tips.

17.43 polisen kallades till akutmottagningen på Vrinnevisjukhuset med anledning av att en flicka i tioårsåldern ska ha blivit påkört på ett övergångsställe tidigare under eftermiddgen.

Polisen åkte till sjukhuset och påbörjade en utredning om smitning från trafikolycka och brott mot trafikförordningen bestående i att bilföraren ej har iakttagit väjningsplikt mot gående på övergångsställe.

Flickan har berättat att hon var på väg att gå över Södra Promenaden klockan 16.27 på ett övergångsställe vid nummer 74, i närheten av Halvars glasskiosk. Plötsligt kom en bilist och körde på flickan, som träffades av bilens ena sida. Smällen var så kraftig att flickan föll till marken. Hon fick smärta i båda benen och sökte sjukvård på Vrinnevisjukhuset där man kunde konstatera att hon inte fått några frakturer.

Den aktuella bilisten stannade till och pratade några ord med flickan, varefter bilisten körde från platsen utan att ge sig tillkänna. Bilen beskrivs som en mörk personbil som liknade en Volvo.

För att utreda händelsen behöver polisen allmänhetens hjälp. Den aktuella bilisten uppmanas att omgående kontakta polisen och ge sig tillkänna. Personer som har sett händelsen eller vet vem som körde bilen uppmanas också att ta kontakt med polisen. Kontakt med polisen får man enklast via telefon 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida där man kan lämna uppgifter och tips.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.