24 januari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

Misshandel i relation i Polisområde Storgöteborg.
Under kvällen anmäler en kvinna att hon blivit slagen av sin man i deras gemensamma bostad. Hon har bl a fått örfilar och blivit dragen i håret. Mannen grips av polis misstänkt för misshandel. Inga uppgifter om att kvinnan behövt sjukhusvård.

Misshandel i relation i Polisområde Storgöteborg
En man grips under natten misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Det var grannar som ringde polisen efter att hört bråk i bostaden. Kvinnan har fått en bula i huvudet efter misshandeln.

18.26 Ulricehamn, rån
På Jönköpingsvägen har två unga män blivit rånade på en mobiltelefon. Två ungdomar har hotat dem med en kniv samt även uppvisat en pistol i samband med rånet. Inga personskador. Polisen har sökt efter rånarna men ännu har ingen gripits. Anmälan om rån och grovt vapenbrott har skrivits.

00.25 Gullspång, drograttfylleri samt olovlig körning
På Järnvägsgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Hon tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt olovlig körning.

00.35 Borås, drograttfylleri m.m.
När polisen försöker stoppa en bilist på Skaraborgsgatan försöker föraren istället att komma undan. Ett förföljande inleds och det tas beslut om att försöka stoppa med hjälp av spikmatta. Efter cirka tio minuter kör föraren över spikmattan som lagts ut vid Grönkullenmotet. Föraren, en man som är i 35-årsåldern, är bråkig vid omhändertagandet och misstänks för våldsamt motstånd, drograttfylleri samt för att inte ha stannat på polismans tecken.

02.17 Lilla Edet, inbrott på Coop
Larmet går på Coop och vittnen ser hur flera ungdomar springer från platsen. Väktare och polis som kommer till platsen kan konstatera att man bland annat stulit snus och rakblad. Efter en stunds sökande med bland annat hund kan tre unga pojkar under 18 år säkras i närheten. På grund av deras låga ålder körs de hem till vårdnadshavare. Ytterligare personer har troligtvis varit med vid inbrottet men har ännu inte anträffats. Anmälan stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.